Flavon Klub
Witaj w KLUBIE ;)
Grupa produktów FlavonGroup
Grupa produktów FlavonGroup

Flavon kids - Koncentrat owocowy dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.

 

Flavon Kids, przeznaczony specjalnie dla dzieci, kobiet ciężarnych oraz matek karmiących. Spożywanie Flavon kids wskazane jest zarówno dla młodszych, jak i starszych dzieci.

Spożywanie Flavon Kids polecamy dzieciom, kobietom w ciąży i matkom karmiącym dla:

·        wzmocnienia układu odpornościowego organizmu dziecka oraz matki,

·        zapewnienia zdrowego rozwoju fizycznego młodego organizmu dziecka,

·        zapewnienia harmonijnego rozwoju intelektualnego dziecka ze względu na wysoką zawartość naturalnego kwasu foliowego.

SKŁADNIKI I ICH WŁAŚCIWOŚCI
 
WIŚNIA
  •   działanie detoksykujące oraz wspomagające metabolizm organizmu,
  •  przeciwbakteryjne, wykrztuśne, przeciwgorączkowe,
  •    działanie przeciwanemiczne,
  •     kardioprotekcyjne – polecane przy hipercholesterolemii, niewydolności serca, niewydolności nerek,
  •  przeciwpadaczkowe,
  •  działanie przeciw kamicy nerkowej oraz przeciwartretyczne. 
 
JEŻYNA
·        detoksykujące i wspomagające przemianę materii,
·        działanie przeciwbakteryjne, napotne, przeciwgorączkowe, wykrztuśne, oraz wzmacniające (odżywcze) - właściwości pomocne przy chorobach układu oddechowego,
·        przeciwbakteryjne, przeciwzapalne – polecane przy wrzodach oraz stanach zapalnych żołądka i jelit,
·        pomocne przy chorobach skóry, działanie wzmacniające,
·        przeciwanemiczne,
·        działanie przeciwdziałające kurzej ślepocie.
ROKITNIK POSPOLITY
 
·        działanie przeciwmiażdżycowe, przeciwżylakowe,
·        przeciwzapalne – polecany przy wrzodach oraz stanach zapalnych układu pokarmowego i rozrodczego,
·        wzmacniające odporność, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwzapalne,
·        działanie przeciwbólowe,
·        odmładzające, odżywiające, uelastyczniające, regenerujące, gojące skórę,
·        działanie wspomagające odchudzanie.
CZARNA JAGODA
 
  • przeciwmiażdżycowe,
  • obniżające cholesterol,
  • przeciwkrwotoczne, przeciwżylakowe, oczyszczające krew
  • przeciwanemiczne,
  • przeciwcukrzycowe,
  • antyrakowe (spożycie owoców jagody jest polecane przy wszystkich nowotworach, a szczególnie piersi, tarczycy, wątroby, płuc, przełyku oraz krtani)
  • przeciwpasozytnicze
  • przeciwwirusowe( infekcje wirusowe układu oddechowego)
  • odkazające, przeciwbakteryjne( infekcje przewodu pokarmowego)
 
BURAK ĆWIKŁOWY
·        działanie przeciwnowotworowe,
·        przeciwanemiczne,
·        regulujące ciśnienie krwi oraz kardioprotekcyjne,
·        działanie wzmacniające mięśnie i kości oraz regulujące metabolizm,
·        normalizujące, wzmacniające i ujędrniające skórę.
CZARNA PORZECZKA
 
  • wzmacniające układ odpornościowy – polecane przy zapaleniu gardła, anginie oraz przy infekcjach dróg oddechowych,
·        przeciwbakteryjne – polecane przy wrzodach żołądka i dwunastnicy oraz przy innych problemach układu pokarmowego,
·        kardioprotekcyjne – polecane przy miażdżycy, nadciśnieniu, hipercholesterolemii
·        detoksykujące i moczopędne – polecane przy kamicy nerkowej
·        przeciwreumatyczne i przeciwartretyczne
·        przeciwzapalne, przeciwalergiczne, nawilżające, -normalizujące – polecane przy problemach skórnych
·        przeciwnowotworowe
JAK STOSOWAĆ?


Kobiety w ciąży i matki karmiące powinny spożywać 2 łyżeczki 2 razy dziennie (najlepiej przed posiłkiem). Dzieci 1 łyżeczkę 2 razy dziennie.

W przypadku dzieci w wieku od 6 miesiąca do 4 lat dzienną dawkę koncentratu należy dostosować do potrzeb dziecka. Dzieciom od 6 miesięcy do 1 roku życia w celach profilaktycznych wystarczy po pół łyżeczki Flavon kids 2 razy dziennie. Przyjemny, naturalny i smak zapach owoców oraz konsystencja żelu sprawia, że koncentraty owocowe Flavon Kids dzieci przyjmują z rąk matki o wiele chętniej, niż tabletki, kapsułki czy syropki.

W przypadku niemowląt do 6 miesiąca życia, najlepiej jest, gdy mama spożywa Flavon kids i karmi dziecko piersią. Wówczas dziecko otrzyma zawarte we Flavon Kids cenne naturalne substancje odżywcze wraz z mlekiem matki.

 

Flavon Green - Koncentrat warzywno-owocowy.

 

Koncentrat warzywno-owocowy Flavon Green umożliwia wzbogacenie jadłospisu w przeciwutleniacze, bioflawonoidy, enzymy, aminokwasy, błonnik, witaminy i składniki mineralne zwłaszcza z ciemnozielonych warzyw (brokuły, szpinak, zielone pędy pszenicy, zielona herbata), które są niezwykle cenne dla zdrowia, a jednak zazwyczaj nie mamy zwyczaju jeść ich na surowo.

Flavon Green stwarza zupełnie nowy, rewolucyjny sposób spożycia warzyw. Producent gwarantuje wysoką zawartość składników odżywczych, dzięki wykorzystaniu surowców najwyższej jakości z czystych ekologicznie upraw. Dlatego jedną jedyną łyżeczką koncentratu warzywno-owocowego Flavon Green możemy zaspokoić znaczną część (to zależy od organizmu ale przeciętnie 75-80%)  naszego dziennego zapotrzebowania na warzywa.

Flavon Green polecamy każdemu,

·        kto nie ma możliwości zapewnić sobie dużej ilości surowych warzyw podczas codziennych posiłków,

·        kto nie lubi brokułów, szpinaku lub czosnku, jednak chce zapewnić swojemu organizmowi dobroczynne składniki odżywcze z tych roślin w przyjemnej i wygodnej w użyciu formie koncentratu,

·        kto jedną łyżeczką koncentratu chciałby zaspokoić znaczną część dziennego zapotrzebowania na warzywa,

·        dla kogo jest ważne, żeby dostarczać swemu organizmowi przeciwutleniacze, bioflawonoidy, enzymy, aminokwasy, błonnik, witaminy i składniki mineralne z ekologicznie czystych źródeł.

SKŁADNIKI
 
SELER
 

·         Dolegliwości żołądkowe

·         Skleroza

·         Schorzenia pęcherza

·         Reumatyzm

·         Otyłość

·         Bóle stawów

·         Odmrożenia

·         Wzmacnia układ nerwowy

·         Jako afrodyzjak

·         Miażdżyca

·         Rozpuszcza kamienie

·         Zapobiega zaparciom

·         Łysienie

·         Niedobór witamin

BROKUŁY

Są znane przede wszystkim ze swych właściwości przeciwnowotworowych, ponieważ zawiera dużą ilość tzw. sulforafanu, substancji chemicznej o właściwościach przeciwrakowych.

 

Są szczególnie bogate w potas, fosfor, wapń, żelaza i chrom (to właśnie dzięki zawartości chrom brokuły są bardzo pomocne w leczeniu cukrzycy).

 
GRAPEFRUIT
  • bogaty jest w witaminy, przede wszystkim C, która zapobiega przeziębieniom i je łagodzi, a także pomaga organizmowi w obronie przed żylakami. Ma też witaminy z grupy B, spore ilości E i P. Posiada sole mineralne, kwasy organiczne i wiele cennych składników roślinnych takich jak flawonoidy, fenole, pektyny.
  • nawilża i oczyszcza skórę dzięki zawartym w nim amino-kwasom, dwutlenkom węgla i kwasom owocowym. Normalizuje też przepuszczalność skóry, zaś dzięki dużej zawartości witaminy C odpręża ją i tonizuje, a także wzmacnia naczynia krwionośne.
  • znakomicie obniża poziom cholesterolu we krwi, w czym pomagają przede wszystkim białe, gorzkawe błonki występujące wokół miąższu.
  • w leczeniu cukrzycy powoduje wzrost poziomu produkowanej insuliny i zmniejsza poziomu glukozy we krwi.
  • substancje znajdujące się w grejpfrutach mają też działanie antygrzybiczne. Likwidują drożdżaki - często skuteczniej niż stosowane w tym celu środki farmakologiczne.
  • znakomicie ułatwia też spalanie tłuszczów. To właśnie jego niebagatelny wpływ na przyspieszanie przemiany materii i niska wartość energetyczna sprawiły, że stał się symbolem odchudzania. Ułatwia trawienie, oczyszcza organizm i przyspiesza przemianę materii. Włókna pomagają również obniżyć poziom cholesterolu we krwi.
  • ekstrakt z pestek grejpfruta działa niszcząco na około 800 bakterii i 100 grzybów i może pomagać w leczeniu wrzodów żołądka. Chroni nas przed skutkami działania wolnych rodników - cząsteczek uszkadzających komórki organizmu.

    Zdolność niszczenia bakterii i zarodników chorobotwórczych posiadają leki wytwarzane z jąderek grejpfruta stosowane w produkcji preparatów do higieny jamy ustnej, usuwania nalotu nazębnego, czyszczenia uszu,  a także.przy potliwości stóp.

    Czerwony grejpfrut bogaty jest w karotenoid zwany likopenem, chroniący przed nowotworami pęcherza, trzustki i szyjki macicy.
SZPINAK

·         Działa na czynności wydalnicze śluzówek

·         żołądka i trzustki

·         Antynowotworowo

·         Chroni wzrok

·         Zmniejsza ryzyko chorób serca

·         Reguluje ciśnienie

·         Zaparcia - nawet najcięższe formy

·         Otyłość

·         Żeby, dziąsła

·         Wrzody jelit

·         Zapalenie stawów

·         Czyraczność

·         Regulacja ciśnienia

·         Bóle głowy również migrenowe

·         Reumatyzm

·         Obrzęki kończyn

·         Zaburzenia funkcjonowania serca

·         Złośliwa anemii

·         Rozstrój nerwowy

·         Zaburzenia wydzielania nadnerczy i tarczycy

·         Zapalenie nerek

·         Zapobiega depresji

·         Częste krwotoki

·         Utrata sił

CZOSNEK
  • Obniża poziom cholesterolu
  • Przeciwdziała miażdżycy
  • Obniża ciśnienie krwi
  • Przeziębienia i grypa
  • Robaki ( owsiki i glisty)
  • Dolegliwości żołądkowe, wrzody
  • Reumatyzm
  • Artretyzm
  • Infekcje wirusowe
  • Zapalenie ucha środkowego
  • Zakrzepowe zapalenie żył
  • Infekcje oskrzeli i płuc
  • Dur brzuszny
  • Gruźlica
  • Grzybica
  • Uwalnia organizm od pasożytów
  • Posocznica ( sepsa)
  • Wrzody i ropienie
 
ZIELONA HERBATA

Skład chemiczny liści herbaty jest bardzo bogaty i obejmuje związki garbnikowe, alkaloidy: teofina, teobromina, związki purynowe, lecytyna, kumaryny, witaminy B1, B2, B5, K, PP, olejek lotny i bardzo liczne związki mineralne zawierające wapń, magnez, żelazo, sód, fosfor, miedź, fluor, mangan, krzem i jod oraz barwniki: chlorofil, ksantofil, karoten, tealawinę i tearubiginę.

* Zielona herbata zawiera olejki eteryczne, aminokwasy, witaminy: C, E, K, a także sole mineralne

* Chroni przed zawałem serca, stymuluje krążenie, reguluje ciśnienie krwi

* Działa przeciwko kamieniom w wątrobie, nerkach i pęcherzu moczowym

* Łagodzi w znaczny sposób dolegliwości związane z reumatyzmem i chroni organizm przed jego wystąpieniem, działa pobudzająco i odprężająco

* Dzięki zawartości katechiny obniża poziom cholesterolu całkowitego, wpływając jednocześnie na wzrost cholesterolu HDL, hamuje proces arteriosklerozy naczyń wieńcowych i mózgowych

* Hamuje predyspozycje do koagulacji (zlepiania) płytek krwi, chroni przed zawałem i udarem mózgu, jej przeciwkrzepliwą skuteczność przypisuje się epigallocatechinie

* Dzięki taninom charakteryzującym się działaniem przeciw bakteryjnym, zielona herbata jest dobrym środkiem w chorobach o podłożu zapalnym (grypy, biegunki, stany zapalne śluzówki jamy ustnej lub dziąseł)

* Zielona herbata jest najbogatszym źródłem fluoru spośród wszystkich pokarmów, wzmacnia zęby i kości, chroni przed próchnicą

* Dzięki goryczom reguluje wydzielanie żółci, pobudza trawienie, neutralizuje nadkwaśność gastryczną, wspomaga odchudzanie

* Posiada właściwości przeciwutleniające, likwiduje wolne rodniki - spowalnia proces starzenia

* Aktywne związki m.in: katechiny i taniny wykazują działanie antyrakowe i antymutagenne

Zielona herbata minimalizuje również odkładania się w ludzkim organizmie strontu 90. Do wzrostu stężenia tego niebezpiecznego pierwiastka dochodzi w wyniku skażeń radioaktywnych i wypadków w elektrowniach atomowych. Stront 90 odkłada się w szpiku kostnym i niszczy go. Zgodnie z obserwacjami japońskich lekarzy,  zwolennicy zielonej herbaty nawet po atomowym uderzeniu na Hiroshimę mieli większą szansę przeżycia od ludzi pijających ją jedynie sporadycznie.

 
MARCHEW
  • Antynowotwrowo
  • Układ trawienny
  • Zapobiega procesom gnilnym w jelitach
  • Doskonały lek na choroby oczu
  • Oczyszcza organizm ze … śluzu
  • Likwiduje wrzody żołądka i dwunastnicy
  • Wzmacnia system odpornościowy
  • Zwiększa odporność na infekcje
  • Oczyszcza wątrobę
  • Wspomaga w leczeniu alergii
  • Różnego rodzaju alergie skóry, uczulenia,
  • Egzemy (wypryski),
  • Choroby układu limfatycznego zanikają po regularnym piciu soku z marchwi.
ZIELONE PĘDY PSZENICY
 
ALGA SPIRULINA
 
ROKITNIK POSPOLITY
  • Nadciśnienie
  • Chroniczne choroby żołądka
  • Choroby serca
  • Drogi oddechowe
  • Gościec
  • Ropne podrażnienia skóry
  • Oparzenia
  • Odmrożenia
  • Odleżyny
  • Egzemy
  • Uszkodzenia skóry i błon śluzowych przez promieniowanie radioaktywne
  • Biegunki
  • Profilaktyka i leczenie infekcji bakteryjnych
  • Osłabiona odporność
  • Biegunka
  • Stany zapalne narządów rodnych
  • Awitaminoza
KORZEŃ PIETRUSZKI
  • Anemia
  • Dolegliwości wątroby
  • Niestrawność
  • Kamienie moczowe
  • Wzdęcia
  • Reumatyzm
  • Zakażenia
  • Dolegliwości nerek ( piasek )
 
 
FLAVON MAX
 
  • Dostarcza naszemu organizmowi potrzebne substancje nie w postaci tabletki czy kapsułki, ale niezwykle smacznego i przyjemnego w spożyciu żelu.
 
  • Dostarcza organizmowi część zalecanej dawki dziennej antyoksydantów.
 
  • Wyprodukowany z możliwie najczystszych surowców przy użyciu odpowiedniej technologii.

  • Starannie dobrane składniki, znane medycynie ludowej od wieków
 
  • Nie zawiera konserwantów.
 
  • Koncentrat barwników roślinnych o wysokiej zawartości przeciwutleniaczy.
 

Spożycie flavon max polecam każdemu,

 
  • Komu zależy na zdrowiu własnym i jego rodziny,
  • Kto chce uzupełnić stosowaną dotychczas dietę,
  •  Kto nie spożywa codziennie niezbędnej ilości owoców i warzyw,
  • Kto chciałby wykorzystać zalety produktu stworzonego dla człowieka XXI wieku
 
 
SKŁDNIKI I ICH WŁASCIWOŚCI.
 
 
CZARNA JAGODA
 
  • Infekcje pęcherza
  • Biegunka
  • Poprawa wzroku
  • Obniżają ryzyko chorób serca
  • Obniża poziom cholesterolu i LDL
  • Żylaki i owrzodzenia skóry
  • Kamica nerkowa
  • Zaburzenia trawienia
  • Przeciwzapalnie na błony śluzowe żołądka i
  • Jelit
  • Zatrucia

CZARNA PORZECZKA

  • Reumatyzm
  • Choroby płuc
  • Kamica moczowa
  • Migrena
  • Żółtaczka
  • Gościec
  • Miażdżyca
  • Pęcherz
  • Kamica dróg żółciowych
  • Kolki i biegunki
  • Dolegliwości serca
  • Odporność organizmu
  • Schorzenia nerek i wątroby
  • Gronkowiec. paciorkowiec, grzyby
  • Stwardnienie rozsiane

CZERNY BEZ

Czarny bez ma dwa razy więcej witaminy C niż cytrusy. Jest bogaty w witaminy A (beta-karoten) oraz kompleks witamin z grupy B: B1, B2, PP, B6, B7 (witaminę H) i kwas foliowy. Kwas foliowy jest niezbędny w procesie syntezy kwasu DNA, RNA oraz aminokwasów, wchodzi w skład wielu enzymów. Czarny bez jest też cennym źródłem żelaza, wapnia, magnezu oraz fosforu i potasu. Znajdują się w nim prawie wszystkie niezbędne aminokwasy!

Zawiera poza tym antocyjany, olejki eteryczne, pektyny, garbniki, sole, kwasy organiczne (octowy, jabłkowy, walerianowy, winowy, benzoesowy, chinowy, chlorogenowy i szikimowy) oraz glikozyd cyjanogenny (sambunigrynę).

·        detoksykujące,

·        polecany jako środek wspomagający leczenie w chorobach wątroby i pęcherzyka żółciowego.

·        ogólnie wzmacniające,
·        napotne, przeciwgorączkowe, przeciwwirusowe w chorobach dróg -oddechowych
·        działanie przeciwbólowe i rozkurczowe,
·        regenerujące, normalizujące, wygładzające skórę, oraz przeciwbakteryjne przy problemach skórnych,
CIEMNE WINOGRONO
·        przeciwnowotworowe,
·        przeciwmiażdżycowe,
·        działanie przeciwzakrzepowe,
·        wzmacniające naczynia krwionośne,
·        działanie moczopędne, żółciopędne i przeczyszczające,
·        działanie zasadotwórcze,
·        działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe.

BURAK ĆWIKŁOWY

·        działanie przeciwnowotworowe,
·        przeciwanemiczne,
·        regulujące ciśnienie krwi oraz kardioprotekcyjne,
·        działanie wzmacniające mięśnie i kości oraz regulujące metabolizm,
·        normalizujące, wzmacniające i ujędrniające skórę.
ROKITNIK POSPOLITY
·        działanie przeciwmiażdżycowe, przeciwżylakowe,
·        przeciwzapalne – polecany przy wrzodach oraz stanach zapalnych układu pokarmowego i rozrodczego,
·        wzmacniające odporność, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwzapalne,
·        działanie przeciwbólowe,
·        odmładzające, odżywiające, uelastyczniające, regenerujące, gojące skórę,
·        działanie wspomagające odchudzanie.
 
ŻEŃ –SZEŃ

·        działanie adaptogenne,

·        energetyzujące oraz podnoszące wydolność i wytrzymałość organizmu,

·        działanie bakterio-, wiruso- i grzybobójcze, immunoregulujące,

·        działanie wzmacniające, rewitalizujące,

·        działanie odmładzające skórę, regulujące funkcje skóry, przeciwzapalne – polecany przy trądziku, łuszczycy oraz jako środek odmładzający skórę,

·        przeciwdziałające wypadaniu włosów,

·        detoksykujące, odtruwające, hepato-ochronne,

·        działanie regulujące pracę układu pokarmowego – polecany przy wrzodach żołądka i dwunastnicy, w stanach zapalnych żołądka i jelit,

·        działanie poprawiające parametry krwi, przeciwmiażdżycowe, przeciwzakrzepowe, przeciwcukrzycowe, przeciwanemiczne,

·        antyoksydacyjne , przeciwnowotworowe,

·        działanie lekko moczopędne,

·        przeciwzapalne, przeciwbólowe,

·        działanie regulujące poziom hormonów

Flavon max to wyjątkowy produkt, który równocześnie jest smaczny i zdrowy.Poza tym, że zapewnia potrzebną dla organizmu ilość przeciwutleniaczy, jego spożywanie sprawia przyjemność dzięki naturalnym aromatom owoców. Powinno się spożywać 2 łyżeczki produktu dziennie, możliwie przed posiłkiem.



 

Dlaczego potrzebujemy flavon protect.

Właściwa dieta jest ważna w każdym wieku. Powinni dbać o nią szczególnie ci, którzy we wcześniejszych okresach życia nie odżywiali się odpowiednio i byli ofiarami złych nawyków i ograniczonych możliwości. To właśnie im w szczególności polecamy nasz produkt - Flavon Protect, który dzięki idealnie dobranym składnikom pomaga urozmaicić naszą dietę. Ciało człowieka, zarówno młodego jak i starszego, narażone jest na wiele doświadczeń. Ważne, abyśmy właściwie odczytywali wysyłane przez nasz organizm sygnały i robili wszystko, żeby jak najdłużej cieszyć się doskonałym zdrowiem i chronić przed szkodliwymi wpływami z zewnątrz. Kluczową rolę w budowaniu bariery ochronnej może odgrywać właśnie Flavon Protect. W procesie produkcji zachowane zostały, tak jak i w innych produktach Flavon, wszystkie cenne składniki pochodzące z owoców. Dzięki specjalnym technologiom stosowanym w naszej fabryce, produkty nie zawierają środków konserwujących! Flavon Protect dzięki świadomie użytym składnikom - niezastąpionym, najsmaczniejszym owocom – daje nam prawdziwą rozkosz smaku. Postać żelu sprawia, że w trakcie spożywania każdy odczuwa bliskość natury.

Komu polecamy?

·        Tym, którzy uważają, że ich organizm potrzebuje większej ochrony.

·         Tym, którzy pragną nowego, zupełnie innego od dotychczasowych, naturalnego i godnego zaufania suplementu diety.

·         Tym, którzy w jednym produkcie chcieliby otrzymać barwniki roślinne z różnych owoców.

·        Tym, dla których ważna jest urozmaicona dieta.

Spożywanie
 

Flavon Protect oprócz jedynej w swoim rodzaju kompozycji składników jest także bardzo smacznym produktem; spożywanie go jest prawdziwą ucztą dla podniebienia dzięki najsmaczniejszym owocom, jakie zostały użyte do jego produkcji. Postać żelu nie tylko pomaga w lepszym wchłonięciu suplementu, ale także przywołuje wspomnienie smaku babcinych konfitur.
Zalecana dzienna porcja do spożycia: raz lub dwa razy dziennie płaską łyżeczką dozującą, znajdującą się w opakowaniu,

Spożywanie produktu zalecamy osobom dorosłym.

 
Skład Flavon Protect
 
 
ZASTOSOWANIE
 
ŻURAWINA
  • Zapalenie nerek
  • Zapalenie pęcherza moczowego
  • Napotnie i przeciwgorączkowo
  • Zapobiega chorobom serca
  • Zakrzepy
  • Wpływa na rozszerzenie naczyń krwionośnych
  • Arterioskleroza
  • Wątroba
  • Nerwy
  • Przeziębienie
  • Kamicy nerkowej
  • Wzmacniający odporność organizmu
  • Miażdżyca
CZARNY BEZ

·         Pobudza nerki

·         Biegunki

·         Przeziębienia

·        polecany jako środek wspomagający leczenie w chorobach wątroby i pęcherzyka żółciowego.

·        ogólnie wzmacniające,
·        napotne, przeciwgorączkowe, przeciwwirusowe w chorobach dróg -oddechowych
·        działanie przeciwbólowe i rozkurczowe,
·        regenerujące, normalizujące, wygładzające skórę, oraz przeciwbakteryjne przy problemach skórnych,
WIŚNIA

·         Infekcje i przeziębienia

·         Oczyszcza z toksycznych związków

·         Obniża poziom cholesterolu

·         Stany zapalne dróg oddechowych

·         Gorączka

·         Epilepsja

·         Chroniczne zaparcia

·         Anemia, Wątroba, Serce

·         Bakteriobójczo gronkowce i paciorkowce

·         Ropne zakażenia, Leczenie czerwonki,

·         Miażdżyca

·         Żółtaczka,

·         Okłady na rany,

·         Krwawienia z nosa

OWOC DZIKIEJ RÓZY

·         Gruźlica, kaszel

·         Biegunki

·         Kamienie nerkowe i żółciowe

·         Nadciśnienie

·         Reumatyzm

·         Choroby serca i wątroby,

·         Nerki i żołądek,

·         Krwawiące hemoroidy

ARONIA

·         Miażdżyca

·         Nadciśnienie

·         Zaburzenia systemu nerwowego

·         Przemiana materii

·         Regeneracja tkanki kostnej

·         Zwalczanie zarazki

·         Przeciwbronchitowo

·         Wspomaganie procesów krwiotwórczych

·         Łagodzi skutki radioterapii

·         Egzemy

·         Choroby skórne

·         Nadciśnienie

·         Oparzenia słoneczne

PESTKI WINOGRON

·         Moczopędnie

·         Zaparcia

·         Zaburzenia przemiany materii

·         Lekkie zatrucia pokarmowe

·         Choroby nerek

·         Choroby wątroby

·         Przeziębienie

·         Anemia

·         Astma oskrzelowa

·         Hemoroidy

·         Wyczerpanie nerwowe

·         Otyłość

DYNIA

·         Budulec kości i zębów

·         Anemia

·         Pobudza pracę mięśnia sercowego

·         Pobudza perystaltykę jelit

·         Choroby nerek i pęcherza

·         Nadciśnienie

·         Przemiana materii

·         Robaki i tasiemiec

·         Przeczyszczająco

·         Gruczoł krokowy

·         Nerwice, uspokaja nerwy

CZARNA PORZECZKA

·         Reumatyzm

·         Choroby płuc

·         Kamica moczowa

·         Migrena

·         Żółtaczka

·         Gościec

·         Miażdżyca

·         Pęcherz

·         Kamica dróg żółciowych

·         Kolki i biegunki

·         Dolegliwości serca

·         Odporność organizmu

·         Schorzenia nerek i wątroby

·         Gronkowiec. paciorkowiec, grzyby

·         Stwardnienie rozsiane

Nie należy oczekiwać, że jednorazowe lub kilkurazowe zjedzenie jednego z opisanych na tej stronie warzyw lub owoców wyleczy z jakiejkolwiek choroby, tym bardziej, jeżeli warzywa i owoce te nie pochodzą z upraw czystych ekologicznie.

Dla osiągnięcia satysfakcjonujących efektów zdrowotnych bardzo ważna jest systematyczność i regularność spożywania opisanych owoców i warzyw w większości w surowej postaci. Najłatwiej osiągnąć to uzupełniając odpowiednio zbilansowaną codzienną dietę naturalnymi suplementami diety w postaci skoncentrowanych wyciągów z tych roślin.